Uw huisdier meenemen naar het buitenland is niet zo eenvoudig als sommigen zouden willen, maar met een beetje zorgvuldige planning zult u merken dat de gang van zaken niet zo ingewikkeld is als eerst gedacht.Een goede hondenverzekering ie essentieel en het moge duidelijk zijn dat er wetten en regels zijn waar u zich aan dient te houden als u uw hond of kat mee wilt nemen op een buitenlandse reis of bij een verhuizing.
Op reis met uw huisdier
Als u naar het Verenigd Koninkrijk reist, is het “Pet Travel Scheme” (PETS)van belang. PETS is het systeem dat honden, katten en fretten vanuit bepaalde landen het Verenigd Koninkrijk binnenlaat zonder quarantaine zolang de regels gevolgd worden. Ook kunnen honden vanuit bepaalde niet-EU landen weer terug meegenomen worden naar het Verenigd Koninkrijk, zonder dat ze in quarantaine hoeven te gaan.
Hondenpaspoort
Net zoals u, heeft uw hond een paspoort nodig voor reizen. U kunt van uw dierenarts een dierenpaspoort verkrijgen dat hun hele leven geldig blijft. Uw dierenarts zorgt voor tijdige vaccinaties van uw hond, en dat uw hond beschermd is tegen ziektes. Ook zorgt uw dierenarts zo nodig voor identificatie-microchips die belangrijke informatie bevatten. Zo’n paspoort laat u samen met uw huisdier vrijuit reizen door EU-lidstaten. Echter, Malta en Cyprus hebben aanvullende eisen, en als u Ierland binnenkomt, behalve rechtstreeks vanuit het Verenigd Koninkrijk, en als u terugkeert naar het VK, moet uw hond een bloedtest ondergaan. Om Zweden binnen te komen moet uw huisdier maximaal tien dagen ervoor behandeld zijn voor wormen met een product dat praziquantel bevat, hoewel deze behandeling weer niet nodig is voor rechtstreekse binnenkomst vanuit het VK. Het beste kunt u contact opnemen met uw eigen Ministerie of met de autoriteiten (b.v. de ambassade) van het land dat u wenst te bezoeken voordat u afreist, om op de hoogte te zijn van de gestelde eisen.
Op wereldreis met uw huisdieren
Als u van plan bent buiten de EU te reizen dan dient u zich te vergewissen van de regelgeving van het te bezoeken land, om te zien of daar honden toegelaten worden. Ook zult u bij de douane een Internationaal Huisdieren Gezondheidscertificaat moeten overleggen. Het is af te raden met een zeer jong dier, minder dan twee maanden, te reizen. En als u dat toch moet, houd er dan rekening mee dat u een overeenkomst moet tekenen en dat gedurende 30 dagen uw puppy in quarantaine moet, nadat ze haar eerste inentingen gehad heeft.
Hondenverzekering afsluiten met buitenlanddekking
Zorg voor een goede hondenverzekering is voor reizen in het buitenland. Als u op reis bent is de gezondheid van uw huisdier het belangrijkste om rekening mee te houden, en we kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om de allerbeste verzekering voor ze te hebben. Een goede verzekering verschaft u gemoedsrust, juist in het onverhoopte geval dat het ergste gebeurt. Controleer vooraf of uw bestemming wel huisdier-vriendelijk is. Mag uw hond wel bij u op uw hotelkamer blijven? Hebben ze goede voorzieningen voor honden? Zorg ervoor dat dit onderdeel is van uw reisvoorbereidingen, dan kunt u ervan op aan dat u onplezierige verrassingen voor bent als u met vakantie gaat.
Let op uw reisverzekering
Net zoals uw koffers en bagage, moet ook uw hond ingecheckt en mee aan boord genomen worden van het vliegtuig voor de reis. Uiteraard is het van het grootste belang dat u al het mogelijke doet om goed op uw huisdier te passen, en dat ze het zo aangenaam mogelijk heeft, net zoals voldoende eten en water voor de vlucht. Onthoud dat een luchtvaartmaatschappij een dier mag weigeren als het zich niet goed voelt of ziek is. Als u op uw bestemming bent aangekomen, denk er dan aan dat honden net als mensen last kunnen hebben van een jetlag. Het kan zijn dat hun biologische klok iets bijgesteld moet worden. Houd daar dus rekening mee voor het geval u langere uitstapjes doet, of van plan bent de natuur in te trekken. Bovenal, zie dit als een echte vakantie. Na al dit zorgvuldige plannen en aandacht voor details, wordt het tijd voor ontspanning en weg van de sleur van alledag. Geniet- de herinneringen blijven voor altijd bestaan!