Heeft je hond vlooien? Als je ziet dat je hond zich constant aan het krabben is en zich onrustig gedraagt is de kans groot dat hij vlooien heeft. Zwarte korreltjes op de huid van de hond zijn meestal ontlasting van de vlooien. Tijd om je hond een handje te helpen en een eind te maken aan de vlooien kolonie. Zo is uw trouwe labradoodle, keeshond of markiesje snel weer van die irritante kriebelende beestjes af.
Vlooienbestrijdingsmiddelen
In allerlei winkels verkopen ze vlooienbestrijdingsmiddelen zoals poeders, druppels, shampoos, sprays enz. Een hond kan niet tegen alle bestrijdingsmiddelen. Het kan zijn dat er huiduitslag of ontstekingen optreden. Kijk daarom goed wat het beste werkt voor jouw hond. Wanneer je het juiste middel hebt gevonden is het een goed idee om hier alvast een extra exemplaar van aan te schaffen. Dan weet je dat je voor de volgende keer meteen het juiste middel bij de hand hebt.
Een hond zonder vlooien
Omdat vlooien niet alleen op de hond, maar ook in de hele omgeving van het huis zitten, is het slim om alles goed schoon te maken en te stofzuigen. Bind de stofzuigerzak goed dicht en gooi hem direct weg. Vlooien kruipen namelijk zonder moeite weer terug uit de zak. Natuurlijk kan je ook voorkomen dat jouw hond vlooien krijgt. Ga elke dag met een stofzuiger over de slaapplek en over de mand van de hond. Kam je hond regelmatig met een speciale vlooienkam zodat je meteen kan ontdekken of een hond vlooien heeft. De vlooien kun je doden met heet water en afwasmiddel. Koriander, lavendel, boerenwormkruid en kamille werken als een goed verjaag middel tegen vlooien.